Oud IJzer recyclen is een essentieel proces. Het draagt namelijk bij aan duurzaamheid en uiteindelijk milieubescherming. Op deze manier wordt het uitputten van de kostbare grondstoffen beperkt. Het hergebruik van oud ijzer is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke schakel in de circulaire economie. Helpt u mee met het recyclen van oud ijzer in de omgeving Steenbergen?

Onze positie in het recyclingproces

Kouwen Oud IJzer en Metalen staat centraal binnen het inzamelingsproces. Vervolgens wordt het materiaal gesorteerd. Dit wordt op basis van het type materiaal en de zuiverheid gedaan. Vervolgens wordt het oud ijzer gereinigd om onzuiverheden te reinigen. Daarna wordt het gesmolten en kunnen er nieuwe materialen geproduceerd worden. Wij hebben dus veel aan de verkoop van uw oud ijzer stukken. Neem zeker de moeite om meer over onze werkwijze te ontdekken. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden bij Kouwen Oud IJzer en Metalen.

Zijn er verschillen in de recyclingindustrie?

Hoewel de industrie in grote lijnen hetzelfde is, kunnen er verschillen zijn. Dan hebben we het vooral over regionale verschillen. Denk aan alleen al aan iets kleins als transportkosten in de oud ijzer branche. Ook kan het over de beschikbaarheid van grondstoffen in de regio gaan. Ondanks de verschillen staat het verminderen van afval en hergebruik centraal. Dat is het belangrijkst!

Metalen inleveren omgeving Steenbergen

Naast het inleveren van oud ijzer kunt u ook bij ons terecht voor metalen. Woont u in omgeving Steenbergen? En heeft u metalen, waaronder oud koper, oude printplaten of oud lood? Laat u dan zeker door ons informeren welke prijs u hiervoor terugkrijgt. Dit fluctueert namelijk op dagelijkse basis.  

Prijs Oud IJzer Steenbergen

Het bedrag dat u terugkrijgt voor het inleveren van oud ijzer en metalen is dus wisselend. Op dit moment staat de oud ijzer prijs op gemiddeld €0.17 per kg. Wilt u uw oud ijzer inleveren nabij Steenbergen? Dan kunt u dat bij ons doen. Dit kan op verschillende manieren:

  • Vraag een (gratis) palletbox aan als u vaker oud ijzer en metalen over heeft. Deze vervangen wij voor u binnen 24 uur.
  • Geen vervoer of heeft u te grote stukken? Kies dan voor onze ophaalservice.
  • De meest gekozen manier is het zelf brengen van uw materiaal. Vervolgens wegen wij het op de weegbrug. U kunt kiezen voor contant uitbetalen of op rekening.

Meer weten over oud ijzer inleveren in Steenbergen? Bekijk onze werkwijze. Sinds kort kunt u ook uw katalysator bij ons inleveren. Ontdek de mogelijkheden.