Recycling van printplaten is een belangrijk proces om elektronisch afval te verminderen. Printplaten zijn veelzijdig en bevatten diverse materialen die kunnen worden teruggewonnen en hergebruikt. Daarom kunnen wij uw printplaten heel goed gebruiken. U krijgt er geld voor terug. Lees hier meer over het recyclen van printplaten en de printplaat recycling prijs. 

Oude printplaten inleveren: zeer waardevol 

Printplaten, met andere woorden ‘printed circuit boards’ (PCB’s) zijn platte platen van isolatiemateriaal met geleiders. Deze geleiders zijn vaak van koper en verbinden de elektronische componenten met elkaar. Printplaten zijn terug te vinden in elektronische apparaten en systemen.

Printplaten bestaan in verschillende vormen en maten. De kleine en eenvoudige printplaten zijn voor consumentenelektronica. Grote en complexe printplaten zijn voor industriële toepassingen of computers. De functie van printplaten is het vervangen van overige bedrading en het creëren van meer structuur. Daarnaast zorgt het voor vermindering van afval en zijn ze goed recyclebaar.

Recycling van oude printplaten

Het recyclen van oude printplaten is een belangrijk proces om elektronisch afval te verminderen. De printplaten bevatten diverse metalen als koper, goud, zilver en aluminium. Zeer waardevol materiaal dus.  

Het recyclingproces van oude printplaten kan op verschillende manieren. Zo kan het volgens een mechanisch proces, dan wordt het materiaal versnipperd of vermalen. Op die wijze kan het van elkaar gescheiden worden. Ook de chemische variant wordt toegepast. Dit omvat het oplossen van de metalen in zuren of andere chemische oplossingen om zo de waardevolle componenten te scheiden.

Wat is de printplaat recycling prijs?

Oude printplaten vallen onder metalen, de metaalprijs fluctueert dagelijks. Ook bevat een printplaat verschillende materialen en zit er een verschil in de grootte. Daarom ziet u vaak dat ze opgedeeld zijn in categorieën of u de waarde moet opvragen. 

We kunnen de printplaat recycling prijs niet zwart op wit benoemen maar we raden aan om contact op te nemen. Wij bieden u dan een persoonlijke printplaat recycling prijs aan. Wilt u liever oud ijzer of overig metaal recyclen? Ook dat kan bij Kouwen Oud IJzer en Metalen. Bel ons op of stuur een e-mail, voor oud ijzer en metaal in omgeving Tholen, Steenbergen en Bergen op Zoom.