Ontwikkeling van de prijs oud ijzer en metalen

De prijs van oud ijzer heeft de laatste maanden een paar dalen gekend. Toch is de prijs sinds december weer aan het stijgen. En, als we een vergelijking met eerdere jaren maken gaat het zeker de goede kant op. Ontdek in dit artikel meer over de prijs oud ijzer en metalen en de diverse marktontwikkelingen.

Prijs oud ijzer en metalen

Momenteel staat de prijs oud ijzer op gemiddeld €0.15 p/kg. Dit was een paar jaar geleden wel een ander verhaal. Toen kreeg men gemiddeld €0.10 p/kg voor oud ijzer. Voor koper is dit een ander verhaal. Hier krijgt u op dit moment gemiddeld €5.85 voor. De metaalsoort koper is nu eenmaal een veelgebruikte grondstof in de industrie en soortgelijke sectoren. De hoge vraag naar het materiaal is mede de aanleiding voor de hoge kiloprijs. Daarnaast is het maken van koper een duur proces wat erg veel tijd rooft. U kunt bij Kouwen oud ijzer en metalen terecht voor diverse metalen, waaronder ook messing, brons, lood en aluminium.

Recycling van oud ijzer en metalen

Zelf staat u er misschien niet zo vaak bij stil maar oud ijzer en metalen worden ontzettend veel hergebruikt. Zowel bij u thuis als bij bedrijven. Er wordt maar liefst 50% van de staal en ijzer productie verkregen door middel van recycling. Metalen kunnen op twee manieren gerecycled worden. Dit kan door voorwerpen in zijn volledigheid te hergebruiken, of door ze om te smelten en te gebruiken als grondstof. Materialen als balken en platen kunnen bijvoorbeeld direct gebruikt worden in de bouw. De onbruikbare metalen, die dus omgesmolten worden, worden eerst gescheiden. Diverse mogelijkheden voor oud ijzer en metalen, wat de prijs oud ijzer dus mede zo gunstig maakt. Daarnaast kunt u zelf de eerste stap in het recyclingproces zetten: door oud ijzer in te leveren, op te laten halen of te kiezen voor onze palletbox service. En dat voor een mooie prijs!

Wat kan Kouwen oud ijzer en metalen voor u betekenen?

We werken met een geijkte weegschaal en weegbrug dus u weet zeker dat u het juiste bedrag ontvangt. Op dit moment ligt de dagprijs rond de €0,15 per kilo. Wij vinden het belangrijk dat u een eerlijke prijs krijgt voor uw oud ijzer en metalen. Daarom werken we onze prijzen dagelijks bij op basis van de metaalkoersen. Zo ontvangt u altijd de juiste prijs voor uw afval. Lijkt het u wel wat om zich in te zetten voor een beter milieu? En er ook nog eens wat aan overhouden? Neem dan direct contact met ons op over het inleveren of ophalen van oud ijzer en metalen in omgeving Tholen. Bij vragen of onduidelijkheden kunt u natuurlijk ook bij ons terecht.