Het inleveren van Oud IJzer is niet alleen voordelig voor het milieu door het verminderen van afval en het besparen van energie, maar het ondersteunt ook de recyclingindustrie en draagt bij aan de circulaire economie. Daarnaast biedt het een kans om wat extra geld te verdienen en helpt het bij het opruimen van ongebruikte materialen. Door oud ijzer te recyclen, spelen we een actieve rol in het behoud van natuurlijke hulpbronnen voor toekomstige generaties. Genoeg redenen voor u om dus te beginnen met het recyclen van Oud IJzer.

Hoe gaan wij te werk in het recyclingproces?

Het begint allemaal bij het inzamelingsproces, waarbij Kouwen Oud IJzer en Metalen centraal staat. We beginnen met een nauwkeurige sortering van het ingezamelde materiaal, waarbij we het op soort en zuiverheid classificeren. Daarna ondergaat het oud ijzer een reinigingsproces om onzuiverheden te verwijderen, waarna het gesmolten wordt voor de productie van nieuwe materialen. Uw bijdrage door het verkopen van oud ijzer is voor ons van grote waarde. Ontdek meer over onze werkwijze en de diverse mogelijkheden die Kouwen Oud IJzer en Metalen biedt.

Metalen inleveren omgeving Roosendaal

Naast het inleveren van Oud IJzer in omgeving Roosendaal, kunt u ook bij ons terecht voor metalen. Woont u in omgeving Roosendaal en wilt u metalen inleveren zoals: oud koper, oude printplaten of oud lood? Neem dan gerust contact met ons op. De waarde van deze metalen verschuift dagelijks, dus wij kunnen een berekening maken met welk bedrag u hiermee terugverdient. 

Prijs van Oud IJzer Roosendaal

De waarde van Oud IJzer is wisselend. Dit heeft verschillende redenen, voornamelijk gerelateerd aan vraag en aanbod, economische factoren en de kosten van het verzamelen en verwerken van materiaal. Hierdoor verschuift het bedrag van wat u ervoor terugkrijgt dus ook. Op dit moment staat de oud ijzer prijs op gemiddeld €0.15 per kg.

Woont u nabij Roosendaal en wilt u Oud IJzer inleveren, dan kan u dit bij ons doen op verschillende manieren. Indien u regelmatig oud ijzer en metalen heeft, kunt u bij ons kosteloos een palletbox aanvragen, die we binnen 24 uur kunnen vervangen. Voor grotere stukken of als u geen eigen vervoer heeft, bieden we een handige ophaalservice aan. De meeste klanten kiezen ervoor om hun materialen zelf naar ons toe te brengen, waarna we deze nauwkeurig wegen op onze weegbrug. U heeft de optie om direct contant uitbetaald te worden of het bedrag op uw rekening te ontvangen.

Wilt u meer informatie over hoe u Oud IJzer kunt inleveren in Roosendaal? Neem dan een kijkje bij onze werkwijze. Bovendien accepteren we nu ook katalysatoren. Bekijk wat wij voor u kunnen betekenen.