We snappen dat je de waarde van uw oude katalysator wilt weten voordat u hem inlevert bij een desbetreffende partij. In dit artikel vertellen we je inhoudelijk meer over auto-katalysatoren. Ook kom je er hopelijk achter of wij wat kunnen betekenen in het recyclingproces van jouw oude maar waardevolle materiaal! Lees snel verder.

Waaruit bestaat een oude katalysator?

Een auto-katalysator bevat waardevolle edelmetalen zoals platina, palladium en rhodium. Deze metalen zijn bekend om hun weerstand tegen roest en oxidatie, eigenschappen die je ook vaak ziet in juwelen vanwege hun blijvende glans. In een katalysator dienen deze metalen een cruciaal doel: ze zetten schadelijke emissies om in onschadelijke stoffen zoals stikstof, koolstofdioxide en water. Dit geeft de katalysator zijn hoge waarde, waardoor u deze voor een aantrekkelijke prijs aan ons kunt verkopen.

Wat bepaalt de waarde van een oude katalysator van een auto?

De waarde van een oude auto-katalysator wordt voornamelijk bepaald door de hoeveelheid en soort edelmetalen zoals platina, palladium en rhodium die erin zitten. Daarnaast spelen het merk en model van het voertuig, de staat van de katalysator, en de fluctuerende marktprijzen van deze edelmetalen een belangrijke rol. Ook de leeftijd en het type katalysator, evenals milieuvoorschriften in bepaalde regio’s, kunnen de waarde beïnvloeden. Al deze factoren nemen we bij Kouwen Oud IJzer en Metalen voor mee om de juiste waarde van uw auto katalysator vast te stellen.

De voordelen van het inleveren van een oude auto katalysator

  1. Financiële vergoeding: Katalysatoren bevatten waardevolle metalen zoals platina en palladium, wat vaak resulteert in een aanzienlijke vergoeding bij inlevering.
  2. Milieubescherming: Het recyclen van katalysatoren vermindert de impact op het milieu door het verminderen van de noodzaak voor nieuwe mijnbouw en het verlagen van afval.
  3. Energiebesparing: Recyclen van katalysator materialen verbruikt minder energie dan het winnen van nieuwe edelmetalen, waardoor de koolstofuitstoot wordt verlaagd.
  4. Bevordering van duurzaamheid: Door katalysatoren te recyclen, ondersteun je de circulaire economie en draag je bij aan duurzaamheidsdoelen.
  5. Steun van recyclingindustrie: Inleveren van oude katalysatoren stimuleert de recyclingsector, wat leidt tot banencreatie en economische groei.

Oude katalysator inleveren bij Kouwen

Wilt u de actuele waarde van uw auto-katalysator weten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor gedetailleerde informatie. Wij zijn niet alleen specialisten in katalysatoren, maar ook in de inkoop van oud ijzer en andere metalen, waarbij we steeds streven naar een rechtvaardige vergoeding voor u. Onze prijzen worden dagelijks aangepast aan de schommelende metaal marktprijzen. Een groot voordeel is dat wij veel van de verwerkingsprocessen zelf beheren, wat leidt tot lagere kosten en de mogelijkheid om u een hogere prijs te bieden. Voor de huidige dagprijzen kunt u altijd vrijblijvend bij ons informeren. Wij bieden een breed scala aan diensten, waaronder demontage, sloopwerkzaamheden, transport, opslag en verwerking van metalen. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op, wij staan klaar om u te ondersteunen!