Koper inleveren tegen huidige oud koper prijs

De koper prijs is sinds begin dit jaar flink gestegen. Deze stijging zien we al terugkomen sinds 2020. Dit komt met name door de grote vraag vanuit de industrie en soortgelijke sectoren. Ontdek hier meer over de stijging in vraag en de huidige koperprijs.

De grote vraag naar koper

De prijs van koper heeft een flinke transitie doorgemaakt. Dit begon in 2020, het ging toen om een gemiddelde prijs van €4,35 euro per kilo. Inmiddels is de koperprijs gestegen tot maar liefst (gemiddeld) €6,50 per kilo. We snappen dat u zich afvraagt hoe het kan dat deze prijs zo gestegen is. Dit komt met name door de grote vraag naar koper in de industriële sector. Daarnaast is er ook nog eens een tekort in aanbod, wat het een schaars product maakt.

Verschillende soorten koper

Koper wordt veel gebruikt in de industriële sector. Het is geen ijzersterke metaalsoort, maar het voordeel is de sterke geleiding van het product. Daarom wordt het veel gebruik voor elektriciteit, water of gas. Koper is verwerkt in verschillende toepassingen. Wij lichten de drie bekendste toe:

  • Rood koper: Dit is een hele pure soort koper. Het is zacht en rood. Dit type ziet u vaak terug in gas of waterleidingen.
  • Handgepeld koper: Dit is gepeld, schoon koperdraad. Ook een van de puurste soorten koper.
  • Koperkabels: Het woord zegt het eigenlijk al, denk hierbij aan kabels van bijvoorbeeld huisinstallaties.

Lever uw koper of ander metaal in bij Kouwen

Wij vinden het belangrijk dat u een eerlijke prijs krijgt voor uw oud ijzer en metalen. Daarom werken we onze prijzen dagelijks bij op basis van de metaalkoersen. Dit kan erg fluctuerend zijn. Het voordeel van onze werkwijze is dat we de verwerking zoveel mogelijk in eigen beheer doen. Daarom leidt dit tot relatief lage kosten voor ons zodat we u een zo hoog mogelijke prijs kunnen bieden. Voor specifieke dagprijzen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Heeft u vragen over oud ijzer ophalen als particulier of een andere vraag? Of wilt u graag een kopje koffie komen drinken? Neem dan direct contact met ons op over het inleveren of ophalen van oud ijzer en metalen in omgeving Tholen.