De katalysator is een essentieel onderdeel van veel voertuigen. Het heeft de functie om schadelijke stoffen in uitlaatgassen te neutraliseren. De katalysator zelf is gemaakt van edele metalen. Dit gaat om onder andere om platina, palladium en rhodium. Deze materialen zijn zeer goed voor hergebruik. Heeft u een katalysator in uw bezit die gerecycled kan worden? Overweeg dan zeker om hem bij ons in te leveren. Op deze manier draagt u uw steentje bij aan een beter milieu en ontvangt u een passende financiële vergoeding.

Wij recyclen de katalysator en u ontvangt een mooi bedrag

De edele metalen waar de katalysator uit bestaat zijn onder andere platina, palladium en rhodium. Dit zijn kostbare metalen, met veel waarde en daarom zeer geschikt voor terugwinning en hergebruik. Door hun unieke chemische eigenschappen zijn ze essentieel in het reduceren van schadelijke uitstoot door auto’s. Uiteindelijk is de vraag binnen de auto-industrie (en eventuele andere economische factoren) naar katalysatoren leidend en zal dat de prijs bepalen. Wist u dat de mijnbouw en ecologische schade deels wordt verminderd zodra u een oude katalysator inlevert? Ook wordt de hoeveelheid afval verminderd als u bijdraagt aan het recyclingproces. Voldoende redenen voor het inleveren van die oude katalysator, toch?

Milieuschade deels voorkomen met katalysator inleveren

Door het verminderen van de productie van katalysatoren wordt er veel bespaard. Toch is het ook belangrijk dat een ‘gebruikte’ katalysator op een goede manier verwerkt wordt.
Gebeurt dit niet? Dan kunnen verontreinigende stoffen in de bodem, water en lucht terechtkomen. Dit is schadelijk voor het milieu en de menselijke gezondheid. Door katalysatoren in te leveren en het op de juiste manier te recyclen kunnen deze verontreinigende stoffen veilig worden verwijderd. Op naar een schonere samenleving!

Financiële vergoeding voor katalysator inleveren

Als u voor ons kiest vinden we het ook belangrijk dat u een mooie prijs terug krijgt voor een oude katalysator inleveren. Verder kunt u ervoor kiezen voor het inleveren van de katalysator of ophalen. Vervolgens zullen wij het artikel beoordelen. We werken altijd met een geijkte weegschaal. Dit maakt ons een betrouwbare schroothandelaar. Zelf kunt u kiezen tussen een contante betaling of we kunnen het overmaken op uw rekening. Heeft u een katalysator in uw bezit? Of oud ijzer en metalen? Neem dan contact met ons op.

Wat wij voor u kunnen betekenen

Bij Kouwen Oud IJzer en Metalen ontvangt u altijd een gepaste prijs voor oud ijzer en metalen. We werken namelijk met een geijkte weegschaal en weegbrug, en houden ons aan de (fluctuerende) dagprijzen. Daarom kunt u daar in elk geval zeker van zijn. Lijkt u het fijn om zich in te zetten voor een beter milieu? En er ook nog een mooi bedrag aan over te houden? Lever dan uw materiaal in bij oud ijzer en metalen in omgeving Tholen. Een andere optie is om het in te zamelen met onze palletbox. Bij vragen of onduidelijkheden kunt u natuurlijk ook bij ons terecht.