Koper is een zeer gewild metaal. Het komt bijna overal ter wereld voor in de bodem. Dat is ook meteen de reden dat het zo veel wordt verwerkt in diverse producten. Daarnaast is het ook een heel toegankelijk stuk metaal. Lees verder voor meer informatie over de prijs van oud koper. 

Waarom is koper zo in trek?

Koper is een erg waardevolle metaalsoort. Dit komt omdat het vaak als grondstof gebruikt wordt. Koper is voor veel bedrijven namelijk erg waardevol omdat het relatief zacht materiaal is. Hierdoor kan het gemakkelijker bewerkt worden. Ook is het de perfecte elektriciteits- en warmtegeleider. 

Wat is de prijs van oud koper?

Het metaal komt dus in veel producten terug. Echter is het wel een metaalsoort dat momenteel erg schaars is. De vraag naar koper is de afgelopen jaren gestegen, het wordt veel gebruikt in verschillende industrieën, terwijl het aanbod beperkt is. 

De gemiddelde prijs van oud koper is afhankelijk van diverse factoren. Zo hangt het af van de kwaliteit en de huidige marktomstandigheden. Er zijn veel verschillende soorten koper die ook weer verschillen in dagprijs. De meest voorkomende soorten zijn:

  • Zuiver koper (Cu): dit type heeft een zuiverheidsgraad van minimaal 99.9%.
  • Messing: een legering van koper en zink.
  • Brons: een legering van koper en tin.
  • Fosforbrons: een legering van koper, tin en fosfor.
  • Aluminiumbrons: een legering van koper en aluminium.

Naast in het soort koper kan er ook geen vaste prijs weergegeven worden. De prijs van oud koper fluctueert dagelijks en hangt af van de prijs per kilogram of ton. Bij Kouwen Oud IJzer en Metalen kunt u altijd terecht voor vragen.

Kouwen Oud IJzer en Metalen

Woont u in de buurt van Tholen of Steenbergen en heeft u geen vervoersmogelijkheden? Of is het stuk erg groot? Dan is onze ophaaldienst een optie voor u. U kunt er ook voor kiezen om uw oud ijzer en metaal in te zamelen in een palletbox. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op.