De prijs van messing en overige metalen fluctueert dagelijks. Toch is het dit jaar gestegen! In dit artikel ontdekt u meer informatie over de legering messing en de prijs van messing. Ook zullen we andere metalen behandelen die u bij ons kwijt kunt. U kunt altijd bij ons terecht voor prijsinformatie. Wij werken met een geijkte weegschaal. Woont u in omgeving Tholen of Steenbergen? Kom dan zeker eens bij ons langs of laat een palletbox op locatie plaatsen.

Wat is messing voor materiaal?

Messing is een legering. Het is een combinatie van twee metalen, in dit geval koper en zink. De verhouding van deze metalen kan variëren, dit resulteert in verschillende soorten messing met uiteenlopende eigenschappen. Vaak ziet u messing terug in sanitaire toepassingen, muziekinstrumenten, industriële machines en gereedschappen. De belangrijkste mechanische eigenschap is namelijk dat het uitstekend te bewerken is en daarom worden er vaak producten binnen die branches gemaakt.

De fluctuerende prijs van messing

De prijs van messing heeft afgelopen jaren voor sterke schommelingen gezorgd. Het is namelijk onderhevig aan verschillende factoren en heeft afgelopen jaren sterke schommelingen laten zien. Bij messing wordt veel gerecycled dus de schrootprijs heeft er het meeste invloed op.

De huidige prijzen voor verschillende soorten messing in Europa, uitgedrukt in euro’s per kilogram, variëren. Gemengd messing kost ongeveer €3,79 per kg. Terwijl de prijzen van messing fluctueert door verschillende marktfactoren, lijkt er in 2023 een algemene trend van prijsstijging te zijn geweest. Dit komt voornamelijk door veranderingen in de vraag en het aanbod in de markt na de pandemie. We zullen zien hoe dit zich de komende tijd zal ontwikkelen. Klop bij ons aan als u benieuwd bent naar de huidige prijs van messing.

Lever uw overige metalen ook in bij ons

Naast messing kunt u ook genoeg andere metalen bij ons kwijt. Denk aan koper, brons, kabels, lood, RVS, printplaten, cunifer, aluminium en accu’s. Ook deze metalen zijn van waarde! Het overgrote deel is zelfs gestegen in waarde dit jaar.

Lever deze metalen bij ons in en krijg er een mooie prijs voor terug. Lukt het niet om het in te leveren? Neem dan contact met ons op, laten ophalen is namelijk ook een optie indien u in omgeving Tholen of Steenbergen woont. Een andere service die wij leveren is het laten plaatsen van een palletbox.